FINANCIAL TIMES: “SARIGÜL’ÜN MAL VARLIĞINA EL KONULDU, HÜKÜMET SEÇİMİ SABOTE ETMEKLE SUÇLANIYOR”


Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP’nin adayı olan Mustafa Sarıgül’ün mallarına kredi borcu gerekçesiyle TMSF tarafından el konulmasını ele alan  Financial Times gazetesi, “Türk hükümeti seçimi sabote etmekle suçlanıyor” diye yazdı.

“Türk muhalefetinin İstanbul Belediye Başkanlığına adayı, devlet yetkilerinin, iddia edilen ödenmemiş bir kredi ile ilgili varlıklarını dondurmaları üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetini seçim kampanyasını sabote etmeye çalışmakla suçladı” diyen İngiliz Financial Times gazetesi, “Sarıgül böyle bir borcu reddetti” şeklinde kaydetti.

İngiliz gazetesi, “TMSF ise açıklamasında  kararın arkasında siyasi bir gerekçenin bulunmadığı konusunda ısrar etti. TMSF kararının zamanlanması polis ve yargıda birçok yanlıları olan, hükümetin eski müttefiki Fethullah Gülen’in hareketinin birçok sempatizanını dahil eden, devlet kuruluşlarında görevden almalarının arkasında geldi. Hükümet, kabine üyeleri ve Sayın Erdoğan’ın oğlu Bilal dahil, AKP’ye yakın şahsiyetleri kapsayan, iktidar partisini, Türk lirası ve borsayı sarsan yüksek düzeyli soruşturma dalgalarından Gülencilerin yanısıra spesifik olmayan yabancı güçleri sorumlu tuttu. Hükümet yanıt olarak da soruşturmaları yürüten savcıları ve 2 bin kadar polisi görevden aldı. Birçok Türk gözlemci, hareketin soruşturmalarına karıştığına inansa da hükümetin Gülenciler meselesini inandırıcı yüksek düzeyli yolsuzluk iddialarını saptırmak için kullandığı yönünde artan bir kaygı var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-