TELEGRAPH: “EL KAİDE’NİN TÜRKİYE’DE GÜVENLİ EVLER AĞI VAR”


 

Telegraph gazetesi, El Kaide’nin Türkiye’de faaliyet gösteren bir güvenli evler ağı var olduğunu öne sürdü.

El Kaide’nin Suriye’de İngiliz ve Avrupalı  cihatçıları ülkelerine dönüşlerinde ‘terör hücreleri’ kurmaları amacıyla eğittiği ifade eden İngiliz Telegraph gazetesi, Gaziantep’te bulunan muhabiri Ruth Sherlock’ın Türkiye’nin Suriye sınırında Suriye’de savaşan El Kaide’ye bağlı İran ve Şam İslam Devleti (ISIS)  örgütünden kaçan bir militan Murat isimli bir militanla yaptığı röportaja da yer verdi.

Söz konusu militanın, Esad rejimiyle savaşmak üzere Suriye’ye giden Batılıların örgüt tarafından beyinlerinin yıkandığını ve kendilerine kendilerine aşırı Batı karşıtı bir ideolojik eğitimin verildiğini anlattığını, örgüt içerisinde Batı karşıtlığı hissiyatının çok şiddetli olduğunu, ISIS liderlerinin Batılı hedefleri saldırmaktan söz ettiklerini söylediğini aktaran Telegraph, Murat’ın yabancı  savaşçılar konusunda, “Sık sık terör saldırılarından söz ediyorlardı. Yabancılar, 11 Eylül saldırıları ve Londra’daki bombalamalardan gurur duyuyordu. Odadaki Britanyalı, Fransız ve Amerikan mücahitleri, Avrupa ve ABD’de bombalamak veya intihar saldırılarını gerçekleştirmek istedikleri yerlerden söz etmeye başladılar. Herkes bir hedef söyledi. Amerikalı, Beyaz Sarayı uçurmayı hayal ettiğini söyledi” şeklindeki sözlerine yer verdi.

İngiliz gazetesi, halen 500 kadar Britanyalının Suriye’de savaştığının sanıldığını kaydettiği haberinde, “El Kaide’nin Türkiye’de faaliyet gösteren ve onların aracılığıyla Suriye’ye gitmek veya oradan ülkelerine geri dönmek isteyenlerin geçildiği bir güvenli evler ağı var” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-