WALL STREET JOURNAL: “BAŞBAKANIN MÜTTTEFİKLERİNİN SORUŞTURULMASI BLOKE EDİLDİ”


 

Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’de olup bitenlerin seçimler öncesi iktidara zarar verdiğini belirterek, “Polis ve savcıların görevlerinden alınmasıyla Başbakan’ın müttefikleri hakkında yeni soruşturmaların yürütülmesinin bloke edildi” dedi.



Polis ve savcıların görevlerinden alınmasının Başbakan’ın müttefikleri hakkında yeni soruşturmaların yürütülmesinin bloke edildiğini gösterdiğini ifade eden Amerikan Wall Street Journal gazetesi, “Perşembe günü gerçekleştirilen savcı atamalarını "Erdoğan’ın yolsuzluk soruşturmasına son yanıtı. Gözlemciler, geniş çaptaki cebelleşmenin, Sayın Erdoğan’ı, 30 Mart’taki yerel seçimde ve gelecek yıldaki cumhurbaşkanlığı seçiminde vurabileceğini, AB ve ABD ile ilişkilerine de zarar verebileceğini söylüyorlar. Buna karşın anketler AKP’ye desteğin birkaç puan azaldığını tahmin etse de aynı zamanda yüzde 40’ı aşkın destek ile Türkiye’nin en popüler partisi olmayı sürdürdüğünü de gösteriyor” diye yazdı.

Gazete, “Bazı gözlemcilere göre ise kamuoyu önünde yaşananlar seçimler öncesi Erdoğan’a ve Türkiye’nin AB’ye katılma hedefine zarar veriyor. Lira Perşembe günü düştü. Olaylar Aynı zamanda yatırımcı güvenini sarstı gibi görünüyor” sözleriyle haberini noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-