AMERİKA’NIN SESİ: “PASTA’DAN DAHA BÜYÜK DİLİMİ ALMAK İSTEĞİ MUHAFAZAKARLAR ARASINDA ÇATIŞMA YARATTI”


 

Amerika’nın Sesi, Türkiye’deki gelişmelere dikkat çektiği haberinde, uzmanların bugüne kadar üç bakanın işlerini kaybetmelerine neden olan kavganın kaynağının ekonomide yaşanan durgunluk olduğunu söylediklerini kaydetti.

Amerika’nın Sesi, ‘Yolsuzluk Skandalını Ekonomik Durgunluk mu Tetikledi?’ sorusunu sorduğu haber analizinde, “Türkiye’de 2011’dan bu yana büyüme hızı azaldı. Pasta ufalırken iki tarafta bu pastadan daha büyük dilim istedi ve bu da iki taraftaki muhafazakarlar arasında ciddi bir çatışma yarattı” dedi.



Hafta sonu HSYK’ya yönelik yeni düzenlemelerin ele alındığı TBMM komisyonundaki tartışmaların kavgaya dönüştüğünü, muhalefet partilerinin de önerilen yasanın amacının yolsuzluk davalarını savuşturmak olduğunu söylediklerine dikkat çektiği haberinde,  Londra’daki Royal Holloway Üniversitesi’nden Gül Berna Özcan’ın, “Suçlamalar iş dünyası ve hükümetin en üst kademelerini dahi ilgilendirdi. Ülkede yolsuzluk ekonominin büyümesi ile arttı. Hükümetteki yolsuzluğun en büyük kalemlerini kamu ihaleleri, belediye hizmetleri, kent planlaması ve özelleştirmeler oluşturdu. Gülen Hareketi bir dayanışma platformu olarak, gelişen ekonominin oluşturduğu ilişkilerin bir parçası oldu. Hareketin üyeleri de özelleştirme ve belediye arazileri üzerindeki anlaşmalardan kar etmiş. Hareketin üyeleri son dönemlerde bu karlı ilişkilerin dışına itilmiş olabilir. Bunu yanında yolsuzluk iddiaları ekonomi için iyi değil. Hukukun üstünlüğü ciddi tehlike altında. Hiçbir yatırımcı, hukuk kurumlarının hükümetin kontrolünde olduğu bir ülkeye yatırım yapmayı istemeyecek. Başbakan Erdoğan ise bu iddiaları yalanlıyor” şeklindeki görüşlerini aktarırken, Londra’daki düşünce kuruluşu Chatham House’dan Fadi Hakura’nın, “Türkiye’deki büyüme 2011 yılından bu yana düştü. Bir yandan pasta ufalırken diğer yandan iki tarafın da bu pastadan daha büyük dilim istediğini ve bunun da iki taraftaki muhafazakarlar arasında ciddi bir çatışma yarattı” şeklindeki görüşlerine de yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-