PKK LİDERİ ABDULLAH ÖCALAN’DAN GUARDIAN’A MEKTUP: “KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE HAKSIZLIK ETME”


 

Guardian daha önce yayınlanan bir haberinde ‘Öcalan, korkulan ve tapılan biri’ ifadesine tepki gösteren PKK lideri Abdullah Öcalan gazeteye gönderdiği mektubunda, kendisine ve Kürtlerin özgürlük mücadelesine haksızlık edildiğini yazdı.


İngiliz Guardian gazetesi daha önce yayınladığı bir yorum yazısında 27 yılını hapiste geçirmiş olan Nelson Mandela’yı ortak noktaları cezaevi deneyimi olan üç farklı lider Nehru, Aung Sang Suu Kyi ve Abdullah Öcalan ile karşılaştırırken Öcalan ile ilgili bölümde “Öcalan’ı bir tarikatmışcasına izleyenler Mandela şablonuna uymuyor. Öcalan, korkulan ve tapılan biri; Mandela ise saygı duyulan, sevilen biriydi” ifadelerini kullanmıştı.

Öcalan ise yazıya tepki gösterdiği mektubunda, “Korkulan ve tapılan nitelemesinin köleliğe, katliamlara ve inkar politikalarına karşı mücadele verirken kendine olan inanca güvenmek zorunda kalanlara yönelik düşmanca bir tavır içerdiğini düşünüyorum. Son 14 yıldır bir adada hücre hapsinde tutuluyorum. Belki beni hapiste tutanlar haricinde, herhangi bir insan için korku kaynağı olduğumu inandırıcı bir şekilde ileri sürmek zor görünüyor. 40 milyon Kürdün iradelerini temsil eden kişi olarak kendime bakıyorum” diye yazdı.

Kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözüm bulmak için gösterdiği çabalara güven duyduklarını belirten PKK lideri mektubunda, Guardian’ın kullandığı ifadenin Kürtlerin 40 yıllık özgürlük mücadelesini küçümsediğini ifade etti.

Öcalan ayrıca, bu açıdan kendini övüyor gibi görünecek olsa da, Mandela ile arasında tezatlardan çok paralelliklerin olduğunu kaydetti.

 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-