Küresel Deflasyon Uyarısı


DAILY TELEGRAPH: “KÜRESEL BİR DEFLASYON ŞOKU YAŞANABİLİR”

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye ve bazı gelişmekte olan piyasalardaki faizleri yükseltmesi adımı,  Amerikan Merkez Bankası’nın aylık tahvil satın alma programında yeni kesintiye gitmesi ve Çin ekonomisindeki sorunlar dahil dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmelerin ele alındığı analizinde deflasyon uyarısı yaptı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, “Dünyanın yarısı bir deflasyon tuzağından sadece bir kaza uzaklıkta” dediği haber analizinde, “Ülkeler güçsüzlüğe sürükleniyor ve bunun devam etmesi durumunda küresel bir deflasyon şoku oluşabilir” diye yazdı.

NORDWEST: “FAİZLERİN YÜKSELTİLMESİNİN, YATIRIMLARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ DURDURUP DURDURMAYACAĞI BELLİ DEĞİL”

Nordwest gazetesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu kalkınmanın eşiğindeki ülkelerde yaşanan ekonomik krizi ele aldığı haberinde, “Faizlerin yükseltilmesinin, Türkiye’ye yatırımların geri çekilmesini durdurup durduramayacağı, belirsiz” dedi.

Alman Nordwest gazetesinin haberi şöyle:

“Durumun ne kadar çaresiz olduğunu, Türkiye’de faizlerin aşırı derecede yükseltilmesi gösteriyor. Böylece yatırımlar kağıt üzerinde daha cazip hale geliyor. Ancak faizlerin yükseltilmesinin, Türkiye’ye yatırımların geri çekilmesini durdurup durduramayacağı, belirsiz. Belli ki şu sıralar kalkınmanın eşiğindeki ülkelere ve onların hükümetlerine yönelik genel bir güven eksikliği söz konusu. Buna bir de ABD Merkez Bankası’nın faizler konusundaki değişiklik politikasıyla (Türkiye’nin de dahil olduğu) kalkınmanın eşiğindeki ülkelerden yeniden para çıkması korkusu ekleniyor. Bu da dünya ekonomisinde normalleşmeye dönülmesinin henüz söz konusu olmadığını gösteriyor”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-