LOS ANGELES TIMES: “ KAVGA İHH BASKINIYLA DERİNLEŞTİ”



Los Angeles Times gazetesi, İHH baskınını ele aldığı haberine, “Türkiye’de skandal, El Kaide ile bağları nedeniyle suçlanan yardım örgütüne baskın ile derinleşti” diye yazdı.

Amerikan Los Angeles Times gazetesi, operasyondan sorumlu polis şefinin görevinden alınmasına da dikkat çektiği haberinde, “Büyük bir yolsuzluk operasyonunun hedefi Erdoğan hükümeti 2 bine yakın kıdemli polisi görevinden aldı. Erdoğan hükümetinin Suriye’deki isyancı bölgelere yardım sağlaması Ankara’yı El Kaide ile müttefik aşırı grupları desteklediği eleştirilerine açık bıraktı” şeklinde kaydetti.

‘Gülen ve Erdoğan’ın bir zamanlar İslam’ın rehberindeki bir demokrasi arayışında müttefik olduklarını’ kaydeden ABD’li gazete, “Türkiye’de skandal, El Kaide ile bağları nedeniyle suçlanan yardım örgütüne baskın ile derinleşti. Yolsuzluk operasyonu hükümette üst düzey şahsiyetler ve ona yakın iş çevrelerin kuşku uyandıran davranışlarını gözler önüne serdi. Ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolarlık nakit bulundu. 17 Aralık’tan sonra iktidar partisi hükümetin yargı ve savcı atamaları üzerindeki kontrolünü artıran yasal düzenlemeler önerdi. Bu da hafta sonunda parlamentoda kavgalara yol açtı. Erdoğan, Batılı liderlerce Türkiye’yi modernize etme ve nüfusunun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkeyi Avrupa demokrasilerinin yanında yer verme çabalarından dolay övülmüştü. Ancak, son bir yılda laik Türk toplumuna İslami değerler empoze etme girişimleri, siyasi muhalefet grupları arasında alarm yarattı ve geçen sonbaharda DA İstanbul ve diğer büyük kentlerde on binlerce insanın sokağa dökülmesine yol açan öfkeli bir tepki tetikledi” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-