WALL STREET JOURNAL: “ AKP OYLARINDAKİ GERİLEME BAŞBAKAN İÇİN ÖNEMLİ DARBE”


 

Wall Street Journal gazetesi, iktidar partisinin oylarının yüzde 42.3’e indiğini gösteren Sonar anketinin verilerine dikkat çektiği haberinde, “Hükümet yolsuzluk soruşturmalarının olumsuz etkilerini hissedebilir. Gerileme, Başbakan için önemli bir darbe” diye yazdı.

Sonar anketinin sonuçlarını ‘Erdoğan, desteğin azaldığını görüyor’ şeklinde yorumlayan Amerikan Wall Street Journal, “Son parlamenter seçiminin en doğru tahminini yapan kamuoyu şirketi olarak nitelediği Sonar’ın Perşembe günü yayınladığı anket AKP’ye desteğin, yüzde 42.3’e indiğini gösterdi. Bu da oyların yüzde 50’isini elde ettiği, 2011’deki genel seçimlerden bu yana en düşük düzey” dedi.

Gerilemenin Başbakan için önemli bir darbe olduğunu kaydeden ABD’li gazete, “Sonar’a 3 bin 25 katılımcının yüzde 60’ı tarafından verilen yanıtlarda yolsuzluk operasyonlarının adil oldu düşünülüyor. Kamuoyu, bazı bakanların akrabalarının yolsuzluğa karıştığına inanıyor. Soruşturmaların adil olmadığına inananların oranı ise yüzde 28’de kaldı” şeklinde kaydetti.

CHP’ye desteğin yüzde 29.8’e, MHP’ye desteğinin ise yüzde 18.7’ye yükseldiğini aktaran Amerikan Wall Street Journal, Standard Bank PLC’nin Yükselen Piyasalar Stratejisi Bölümü Başkanı Tim Ash’ın, “Mart’ta yapılması gereken yerel seçimlerde iktidardaki AKP için bir zafer sağlayarak siyasi otoritesini yeniden kurmayı hedefleyen Erdoğan, muhtemelen mevcut krizi atlayacak. Ancak Mart’ta kötü bir sonuç, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi onu yerinden uzaklaştırmaya yönelik yeni çabaları cesaretlendirebilir” şeklindeki yorumuna da yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-