TELEGRAPH: “ERDOĞAN GERİ ADIM ATMIYOR”


 

Telegraph gazetesi, Türkiye’deki son gelişmelere dikkat çektiği haberinde, “Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor” diye yazdı.

İngiliz Telegraph Gazetesi, ‘Türkiye, Yargıç ve Emniyette Büyük Temizlik Sürdürüyor’ başlıklı haberinde, “Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor. Türkiye, bu tür adımların ülkenin AB’ye katılımına zarar verdiği uyarılarına rağmen ülkenin tarihinde yargıdaki en büyük temizliği başlatarak kıdemli yargıç ve savcıları başka görevlere atadı. Bu harekat, Erdoğan’ın, Brüksel’de Türkiye’nin AB üyeliği hedefine ilerlemeye çalıştığı bir arada meydana geldi” dedi.

AB yetkililerinin ise, görevden almaları ve yürütmeye yargı üzerindeki kontrolünü sağlayacak yeni ve tartışmalı bir yasanın, katılım için kilit bir kriter olan hukuk üstünlüğünde erozyona yol açtığını düşündüklerini kaydeden İngiliz gazetesi haberini, “Yasanın, Erdoğan’ın yabancı bir komplo olarak nitelediği yolsuzluk skandalına yanıtı olduğu düşünülüyor. Hükümet dramatik reformu sürdürerek 96 yargıç ve savcı ile Ankara’da en az 470 polisi daha görevden aldı. Kargaşanın, lirayı dramatik şekilde düşürerek ve hükümetin büyüme hedeflerini tehlikeye atarak, ekonomi üzerinde de çok büyük bir etkisi oldu” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-